Підводне каміння офшорних схем

company_scheme_4Інтернет-бізнес завжди «зав’язаний» на приймання платежів із пластикових карток. Складність полягає в тому, що VISA та MasterCard практично прямо забороняють банкам підключення юросіб із «чорного списку» офшорів. Платіжні системи можуть працювати з подібними компаніями, або беруть за офшорні операції величезні комісії.

Крім того, найцікавіші види офшорних технологій: приховування імен бенефіціантів або анонімні банківські рахунки працюють тільки з найбільш значущими суб’єктами міжнародного права. Тому зовсім не випадково саме цим юрисдикціям відмовляють у веденні справ більшість середніх та великих компаній.

Розміщені сервери в далеких куточках світу найчастіше не працюють коректно через поганий коннект в мережі, а знаходження «основних засобів» у будь-якій іншій у більшості випадків веде до відповідних юридичних та податкових санкцій у цих країнах.

Список неприємностей, до яких призводять самостійні спроби «податкового планування», можна продовжувати довго. Чого варта лише ймовірність бути заарештованим при перетині кордону таких держав, як США, які справедливо вважають, що з прибутку отриманого від їх громадян до бюджету країни мають бути сплачені податки незалежно від того, де зареєстрована компанія. Під час ведення інтернет-бізнесу ці питання є особливо актуальними.

З цих і багатьох інших причин розробка якісної офшорної схеми є обов’язковою умовою не тільки для мінімізації бази оподаткування, а й питанням особистої безпеки власників інтернет-компаній.

За матеріалами ecommerce-payments.com

Рубрика: е-комерція, Електронні системи | Метки:

Комментарии закрыты.