Біометричні технології та електронні платежі

биометрический идентификаторУ 21 столітті оплата безготівково через мобільний, що підтримує технологію NFC — не така вже грандіозна новина, а цілком звичний для деяких людей спосіб оплати.

Але, на сьогоднішній день з’явилася й альтернатива цьому способу, причому набагато простіша — ідентифікація біометричних параметрів особистості. Система, про яку йтиметься далі, використовує для підтвердження ідентифікації малюнок і будову вен на долоні людини, яка, природно, у кожному випадку буде унікальною.

Ідея технології Quixter належить шведському студенту з міста Лунд — Фредріку Лейфленду, який навчається на інженерному факультеті. В основу оригінального стартапу покладено просту і практичну думку — зробити платежі швидше, не брати з собою додаткових пристроїв і не ризикувати втратити свої електронні карти.

Quixter сканує конфігурацію венозного малюнка долоні людини, яка здійснює розрахункову операцію, а особистий рахунок прив’язаний до конфігурації вен заздалегідь. Сам Лейфленд говорить в інтерв’ю, що їхня система працює з усіма великими банками Швеції.

Ідея Quixter`а проста, як і все геніальне: у людини відпадає необхідність мати при собі NFC-телефон, пластикову картку або справжні гроші. Таким чином, виходить одна головна перевага — зручність обивателя.

З іншого боку, винахідник каже, що ще одна перевага його технологічного дітища — це повна безпека за будь-якого платежу, крім нав’язаного зловмисником із застосуванням фізичної сили.

На даний момент система Quixter проходить апробацію в Лунді, в студмістечку і має близько 1600 активних користувачів, переважно студентів та викладачів.

За матеріалами habrahabr.ru

Рубрика: Електронні системи, Цікаві факти | Метки: , , ,

Комментарии закрыты.